Το όνομά του είναι Ρισί Γκογιάλ. Σε μια πρόχειρη αναζήτηση στο ιντερνετ θα βρει μόνο άρθρα του και μελέτες οικονομικού περιεχομένου. Τίποτα που να αφορά στη ζωή του και στα ντεσού της καριέρας του. 

Ο νέος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα ο οποίος διαδέχεται τον Πόλ Τόμσεν, κατάγεται από την Ινδία. 

Η ζωή του και οι σπουδές του στις ΗΠΑ τον έφεραν μακριά από την πατρίδα του για την οποία ισχυρίζεται πως έχει τη χειρότερη δημόσια διοικηση παγκοσμίως μαζί με την Ελλάδα. 

Όσοι τον γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν ήπιων τόνων ωστόσο είναι απόλυτα σαφής, ξεκάθαρος και σκληρός στις θέσεις του. Από την ομιλία του το καλοκαίρι στο συνέδριο του Economist οι Έλληνες πήραν μια γεύση για το τι τους περιμένει. 

Είχε ταχθεί κατά των φοροελαφρύνσεων στην παρούσα φάση και είχε ζητήσει την απελευθέρωση των απολύσεων και την αλλαγή του πλαισίου για τις απεργίες. 

Συμφωνα μάλιστα με κάποιες πηγές ο Γκογιάλ είναι τόσο απότομος και σίγουρος για τις απόψεις του που πολλές φορές κάποιοι ήδη έχου αρχίσει να νοσταλγούν τον Πόλ Τόμσεν. 

Το ΔΝΤ αναφέρει πάντως, ότι ο κ. Τόμσεν εξακολουθεί να έχει την εποπτεία του προγράμματος, καλύπτοντας ίσως έτσι τη διαπραγματευτική απειρία του Ρισί Γκογιάλ.

Εργάζεται στο ΔΝΤ από το 2002, όταν έλαβε το διδακτορικό του στα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Εχει πάρει μέρος σε διάφορες αποστολές στην Ευρωζώνη, στην Ουγγαρία, την Κίνα και τη Βραζιλία. Πριν μετακινηθεί στο Ευρωπαϊκό Τμήμα εργαζόταν στο Τμήμα Στρατηγικής, Πολιτικής και Αναθεώρησης του Ταμείου.