Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος απέκλεισε συνεργασία σε κυβερνητικό σχήμα με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Έχουμε μία έντιμη δημόσια πρόταση, την οποία θέσαμε από την πρώτη στιγμή, και την οποία την επαναλαμβάνουμε και τώρα. Εμείς έχουμε κάποιες “κόκκινες γραμμές”, οι οποίες αφορούν βασικά τα εθνικά μας θέματα. Δεν διανοούμαστε, και δεν πρόκειται ποτέ να συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση, εάν δεν έχει εξασφαλιστεί η προστασία του όρου “Μακεδονία” για το θέμα του Σκοπιανού, η προστασία της Θράκης, που αυτήν τη στιγμή δέχεται μια σφοδρή επίθεση από το τουρκικό προξενείο και την τουρκική πολιτική -έχουμε προτάσεις μέσα από την Ελλάδα για αλλοίωση, ακόμα και της ίδιας της Συνθήκης της Λωζάννης-, το θέμα του Κυπριακού, το σχέδιο Ανάν ΙΙ, που ετοιμάζεται να υπογραφεί, τα ελληνοτουρκικά. Αυτά είναι θέματα που για εμάς αποτελούν “κόκκινες γραμμές”» διευκρίνισε ο κ. Καμμένος.

Τόνισε επίσης ότι «για να υπάρξει μια καινούργια πολιτική δεν αρκούν κάποιες φοροελαφρύνσεις» σημειώνοντας πως «αυτό ισχύει και για τη σημερινή και για μια αυριανή κυβέρνηση, και απευθύνομαι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων προανήγγειλε πρωτοβουλία για επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν για τον ΕΝΦΙΑ και την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα κόκκινα δάνεια.

«Σήμερα, εγώ θα επικοινωνήσω με τον κ. Τσίπρα, με τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Κουβέλη, με τον πρόεδρο της ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών στη Βουλή και τον κ. Πολύδωρα, προκειμένου να βρεθούμε από κοντά. Ήδη από την Παρασκευή τους έχω στείλει την πρόταση νόμου για τα “κόκκινα” δάνεια που παρουσιάσαμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Πιστεύω ότι θα είναι μια ευκαιρία να καταθέσουμε όλοι μαζί ένα σχέδιο νόμου και να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις σε ορισμένα πράγματα. Απευθύνεται βέβαια και στους βουλευτές της κυβέρνησης».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι δεν πρέπει να τον πληρώσουν οι πολίτες.