«Είναι κάποιοι άνθρωποι της παλιάς εξουσίας, οι οποίοι δεν είναι το θέμα αν είναι ακριβώς "πράσινοι", αλλά της παλιάς εξουσίας, με κίνητρα που δεν ήταν τότε ο σοσιαλισμός, και τώρα έχουν βρεθεί εκτός συστήματος, λένε τώρα: "Ποιος ανεβαίνει; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Βουρ στον ΣΥΡΙΖΑ!".

Το ίδιο θα συμβεί αύριο- μεθαύριο και με το Ποτάμι, γιατί έχουμε κι εμείς τέτοια φαινόμενα. Έχουμε πολιτευτές επαρχίας που έχουν αποτύχει στα άλλα κόμματα, από τον Καρατζαφέρη ως την Αριστερά, και λένε "εγώ, φίλε, θα πάρω το Κιλκίς ή τη Λάρισα για σένα"», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", σημειώνοντας ότι το Ποτάμι συγκεντρώνει προτάσεις και ιδέες και όχι τέτοιου είδους στελέχη.

«Το Ποτάμι ήρθε για να ενώσει τους Έλληνες σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων. Αν μπει στη λογική "δεν μιλάω με τον ΣΥΡΙΖΑ" ή "δεν μιλάω με τη ΝΔ", δεν έχει μέλλον. Είναι ντροπή του πολιτικού συστήματος. Εμείς λέμε ότι ερχόμαστε όχι για να γίνουμε υπουργοί, αλλά με την καψούρα να βοηθήσουμε τη χώρα.

Να της δώσουμε λύσεις, να προτείνουμε κάποια πρόσωπα», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας πως μετά τις εκλογές «με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα έχω την υποχρέωση να συζητήσω, να δω τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας και μέχρι πού μπορώ να το στηρίξω» και πρόσθεσε: «Δεν θα συνεργαστώ με κανέναν, διότι κανείς δεν με έχει στο τσεπάκι του, και δεν έχω καμία κάψα να συνεργαστώ ντε και καλά για να τον διευκολύνω. Θα συνεργαστώ τη στιγμή που πρέπει, με τους ανθρώπους που νιώθω ότι δίνουν λύση στα προβλήματα της χώρας».

Επανέλαβε δε για το με ποιους θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές ότι «αυτό θα το συζητήσουμε ένα μήνα πριν τις εκλογές» και σημείωσε: «Έχω δεσμευτεί ότι, αφού ζητήσω να συζητήσω συγκεκριμένα ζητήματα και πρόσωπα με τα κόμματα εξουσίας -ας τα πούμε έτσι-, θα είμαι ξεκάθαρος. Δεν μου αρέσουν τα παρασκηνιακά και δεν με ενδιαφέρουν τα παζάρια. Με ενδιαφέρει ο κόσμος να έχει μια πλήρη εικόνα για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, διάφανα. Και αυτό θα κάνω».

Επέμεινε και στη θέση του για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πρότεινε εκ νέου να μην είναι πολιτικό πρόσωπο. «Είπα εξαρχής ότι δεν πρέπει να είναι μέσα από το πολιτικό σύστημα. Πρότεινα ενδεικτικά ονόματα, την Αρβελέρ πχ. Δεν έχω καμία εξουσιοδότηση εκ μέρους της, αλλά δείχνω ότι υπάρχουν Έλληνες. Πρόσθεσα μετά ότι ο Αλιβιζάτος είναι μια σοβαρή πρόταση, πρόσθεσα τον Μπουτάρη και ανέφερα τον Γιαννίτση, αν θέλουμε να μιλήσουμε για παλιούς πολιτικούς, που είναι μια σοβαρή περίπτωση όσων θέλουν να συγκρουστούν με το παλαιό κράτος», ανέφερε και συμπλήρωσε: