Ούτε δέκα μέρες δεν πέρασαν από την κρίσιμη ψηφοφορία,  όπου ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του ιταλού ομόλογού του για την εκλογή του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ  και η κάλπη όχι μόνο δεν καλλιέργησε την έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους αλλά τόνωσε τη φιλία τους.

Μάλιστα και οι δύο αρχηγοί  εκπρόσωποι  παραδοσιακών συμμαχικών κρατών παρακολούθησαν  την απρόσμενη ανατροπή που υπήρξε στην κάλπη από το ανατολικό μπλοκ που συνασπίστηκαν και εξέλεξαν τον «δικό» τους άνθρωπο.

Να θυμίσουμε ότι τα προγνωστικά της ψηφοφορίας αυτής ήθελαν τον ιταλό ναύαρχο Luigi Binelli Mantelli να κερδίζει τη θέση αυτή στη Συμμαχία και να τη στερεί από τον έλληνα αρχηγό ΓΕΕΘΑ παρά το γεγονός ότι ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος θεωρείται από το ΝΑΤΟ και από την Ουάσιγκτον  πολύ πετυχημένος στην αποστολή του. Οι χώρες , όμως , του πρώην ανατολικού μπλοκ, οι οποίες σήμερα είναι μέλη του ΝΑΤΟ, λειτούργησαν όπως στη ...Γιουροβίζιον. Συσπειρώθηκαν και εξέλεξαν τον τσέχο αρχηγό ΓΕΕΘΑ που είχε βάλει επίσης υποψηφιότητα.

Η είδηση ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος υποδέχτηκε σήμερα στον Πεντάγωνο τον ιταλό ομόλογό ναύαρχο Luigi Binelli Mantelli, αποτέλεσε μία είδηση - έκπληξη.

Και αυτό γιατί, κανείς δεν περίμενε ότι λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη ψηφοφορία της προηγούμενου Σαββάτου θα κανονίζονταν η επίσκεψη αυτή. Η συνάντησή των δύο ανδρών έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κρατών.

Το ότι είχαν θέσει και οι δύο αρχηγοί υποψηφιότητα δεν σημαίνει ότι είχε δημιουργηθεί και αντίπαλο κλίμα μεταξύ τους. Ποτέ δεν είχαν κόντρες μεταξύ τους. Το μόνο που τους είχε θέσει απέναντι ήταν η κάλπη για την ανάδειξη προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Γ. Κοκ.