Στο ζήτημα του ελληνικού χρέους αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Για τις δηλώσεις Λαφαζάνη περί διαγραφής και τις δηλώσεις Δραγασάκη περί «παγώματος», μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι και οι δύο απόψεις επαναλαμβάνουν τη θέση περί διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. «Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε σε αυτήν ότι αυτός ο στόχος εξυπηρετείται και από το να συγκεντρωθεί μέρος του χρέους των ευρωπαϊκών τραπεζών στην ΕΚΤ» είπε, προσθέτοντας:

«Εάν γίνει αυτό αποκτάς έναν διαπραγματευτεί και παρακάμπει τις δυσκολίες από το να περάσουν οι αποφάσεις από τις κυβερνήσεις. Αυτά τα χρέη θα αγοραστούν από την ΕΚΤ και θα υποκατασταθούν από άλλα ομόλογα της ΕΚΤ».

Παράλληλα μίλησε για διαπραγμάτευση με αποσύνδεση από το μνημόνιο.

«Το παγωμένο χρέος σου δίνει τη δυνατότητα να διαπραγματευτείς με την ΕΚΤ για κούρεμα, σε άλλη βάση» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για «διαπιστωμένη αδυναμία της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ να μας βγάλει από την κρίση» σημειώνοντας ότι είναι η κατάλληλα «συγκυρία για να διαπραγματευθούμε».

«O κ. Σαμαράς είναι λάτρης των ακραίων πολιτικών λιτότητας» σχολίασε ακόμα.

«Εμάς μας ενδιαφέρει ότι από τον τρόπου που θα απαντήσουν στην Ελλάδα για το χρέος "φωτογραφίζουν" το τι σκοπούς έχουν για την Ευρώπη» σημείωσε.

Για τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχουμε διαπιστώσει ότι δεν έχουμε μία πλήρη προγραμματική ταύτιση, λέγοντας ότι υπάρχουν αποκλίσεις.