Για τις ενδοκυβερνητικές τριβές μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νικήτας Κακλαμάνης, κάνοντας λόγο για άσχημο κλίμα, προβλέποντας ότι θα ακουστούν... κανονιές.

Για τις αιχμές του Αργύρη Ντινόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Κακλαμάνης είπε, στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ότι «τα μεγάλα μαχαιρώματα στις προεκλογικές περιόδους δεν γίνονται από υποψηφίους αντιπάλων κομμάτων».

Ο βουλευτής πρόσθεσε ότι «έχουν αποδεχθεί ήδη την ήττα» και ότι «θα ακουστούν κανονιές».

Το κλίμα μπορεί να φτιάξει, εκτίμησε, με αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά. «Εάν δεν γίνει αυτό, το ποσοστό του 2009, που είχε χαρακτηριστεί ως "πανωλεθρία" από τον Κώστα Καραμανλή, θα είναι θρίαμβος» τόνισε.

Ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε ακόμα ότι «η επίθεση του ΠΑΣΟΚ για τα όσα είπε ο κ. Σαμαράς στη Χαλκιδική ήταν πιο σφοδρή και από του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος σημείωσε για την ομιλια του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ ότι «μένει να μετουσιωθεί σε πράξη η επιστροφή στις ρίζες μέσω του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεσή του στον κ. Σαμαρά «προσέβαλε μία παράταξη».

Ο Νικ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στο κάλεσμα Σαμαρά σε όσους έφυγαν από το κόμμα. «Εγώ δεν έφυγα εκδιώχθηκα. Έχουμε διεύθυνση και τηλέφωνο και είναι γνωστά,. Όποιος εννοεί το κάλεσμα ξέρει τι πρέπει να κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης απέρριψε τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό κόμμα» που απέδωσε ο Πάνος Καμμένος στη ΝΔ.