Πυρετώδεις είναι οι επαφές του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ενόψει της αυριανής πρώτης επαφής με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Μετά δεύτερη συνάντηση διάρκειας 2,5 ωρών που είχε, σήμερα το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε:

«Αύριο ξεκινά μια νέα διαπραγμάτευση, θα είμαστε σοβαροί, μεθοδικοί και καλά προετοιμασμένοι και έτσι θα προχωρήσουμε. Θα πάμε πολύ καλά».

Παράλληλα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι «επειδή πολλά έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί αυτές τις ημέρες η μόνη σωστή ενημέρωση είναι αυτή η οποία γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών».

Στη συνάντηση στο Μαξίμου συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση - Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη - με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν αύριο στις 11.30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Π.Ρ.