Για την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί οι κρίσιμες συναντήσεις που θα έχει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με την τρόικα.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, θα επικεντρωθούν στα ανοιχτά ζητήματα του υπουργείου όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο υπουργός Εργασίας, βρίσκεται στη βρίσκεται στη Γενεύη, όπου αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει όλη την ημέρα θα εξετασθούν τα θέματα του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου σε σχέση με τα όσα ισχύουν διεθνώς και κυρίως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας προσδοκούν, ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στα θέματα αυτά και η υποστήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς.