Τη δημοσκόπηση που δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 11 μονάδων αμφισβήτησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία ταυτόχρονα διέψευσε τα σενάρια περί διεξαγωγής εκλογών το Νοέμβριο.

Μιλώντας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Real FM, η κυρία Βούλτεψη και αναφερόμενη στη δημοσκόπηση, τόνισε πως «δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση η διαφορά που δίνει. Τα γκάλοπ ασκούν και ένα είδος προπαγάνδας. Όταν εμφανίζεις μια τόσο μεγάλη διαφορά, ο κόσμος που δεν μπορεί να γνωρίζει λεπτομέρειες, μπορεί να επηρεαστεί. Πρόκειται για απόπειρα προπαγανδιστικής επιβολής. Και έχει ιδιαίτερη σημασία ότι είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων».

Διέψευσε ταυτόχρονα τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο. «Δεν υπάρχει θέμα. Πάντα οι τόνοι της αντιπαράθεσης είναι αυξημένοι στη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τρόικα, και τις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν αύριο, επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Όλα τα θέματα βρίσκονται στο τραπέζι και συζητούνται. Έχει ξεκινήσει η συζήτηση εδώ και αρκετό καιρό. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο, αλλά έχουμε πει από την αρχή ότι δεν πρόκειται να πάμε σε ρήξη με αυτούς που μας δανείζουν...Θα κάνουμε αυτό που πρέπει χωρίς να υπάρξει δημοσιονομικός εκτροχιασμός και χωρίς να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα. Θα εντάξουμε στον προϋπολογισμό όλα όσα μπορούμε να συμπεριλάβουμε χωρίς να διαταράξουμε τα δημοσιονομικά μας και πάντοτε σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους θεσμικούς μας εταίρους».

Αναφερόμενη στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών κομμάτων και τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου για «κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο», η κ. Βούλτεψη επισήμανε:

«Ο κ. Βενιζέλος δεν αποκλείει να έχουν προοδευτικό πρόσημο και τα λεγόμενα συντηρητικά κόμματα. Εξάλλου "προοδευτικός" είναι εκείνος που θέλει την πρόοδο της χώρας. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται αυτή την περίοδο και μάλιστα πολύ καλά για να κυβερνηθεί η χώρα. Δεν έχει "παντρευτεί" το ένα κόμμα το άλλο και δεν έχουμε τις ίδιες απόψεις».