Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση» θεωρήθηκε από πολλούς ως προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των νεοδημοκρατών που βλέπουν το κόμμα τους να υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις.

Κάποιοι άλλοι όμως δηλώνουν ότι ο πρωθυπουργός εκφράζει αυτό που πιστεύει. Ότι δηλαδή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αν ξεδιπλωθεί η πολιτική των φοροελαφρύνσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση.

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές, άσχετα με τα «θέλω» της τρόικας γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει άπειρος πολιτικός χρόνος, καθώς επίσης και ότι η αλλαγή του κλίματος πρέπει να σηματοδοτηθεί το ταχύτερο δυνατό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χθες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για λιγότερους φόρους και αναδρομική μείωση των τεκμηρίων. Μέτρα που όλα δείχνουν ότι θα συμπεριληφθούν στον νέο προϋπολογισμό. 

Εκτός από τις φοροελαφρύνσεις, ο Αντώνης Σαμαράς- σύμφωνα με συνεργάτες του- έχει αποφασίσει να κηρύξει «ανένδοτο» στον ΣΥΡΙΖΑ και να μετατρέψει την πολιτική αντιπαράθεση σε μια «μονομαχία». 

Για τον λόγο αυτό, από τη Χαλκιδική, δεν απευθύνθηκε μόνον στους νεοδημοκράτες- αυτούς που έχουν παραμείνει στις επάλξεις αλλά και όσους κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν από την παράταξη, αλλά και σε όσους δεν ανήκουν στη ΝΔ αλλά αναγνωρίζουν τα βήματα που έγιναν. Για να ενισχύσει το «προσκλητήριο» μάλιστα, τόνισε ότι προτίμησε να αλλάξει την μοίρα αντί να δοξαστεί από τη δικαίωσή του και πρόσθεσε: «Κάποιοι μου είπαν τότε: Αντώνη, σου έδωσαν μια χειροβομβίδα. Μην σκάσει στα χέρια σου. Την κράτησα και την εξουδετέρωσα. Κάποιος έπρεπε να το κάνει και το κάναμε εμείς».

Αλλά και η επίθεση που έκανε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η επιστροφή στο λεφτά υπάρχουν», το «τζάμπα όλα», οι υποσχέσεις που οδηγούν σε νέα κολοσσιαία ελλείμματα, οι παροχές από δανεικά, είναι πολιτικές επιλογές που τρομάζουν, καταδεικνύει ότι η επιλογή της μετωπικής σύγκρουσης έχει γίνει. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο θα ξετυλίγονται οι φοροελαφρύνσεις που έχουν σχεδιαστεί, η Κυβέρνηση θα κλιμακώνει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία ότι οι επιλογές του είναι επικίνδυνες και ενδέχεται να καταστούν ολέθριες.