Σήμερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η  ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης, και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ακρόαση του κ. Αβραμόπουλου, όπως και αυτές των άλλων υποψηφίων θα είναι τρίωρης διάρκειας (14.30-17.30 ώρα Ελλάδας), ενώ μαζί του θα πραγματοποιηθεί και αυτή του προτεινόμενου Επιτρόπου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση, Αυστριακού, Γιοχάνες Χαν στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Η ακρόαση του κ. Αβραμόπουλου θα μεταδοθεί και από το Διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα η ακρόαση του προτεινόμενου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη (Κύπρος), στην επιτροπή Ανάπτυξης και ο προτεινόμενος Επίτροπος για τις Μεταφορές και το Διάστημα, Μάρος Σέφκοβιτς (Σλοβακία), θα παρουσιαστεί στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού.

Οι προτεινόμενοι Επίτροποι, όπως έχουν παρουσιαστεί από το νέο πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, θα αξιολογηθούν από τις επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως τις 7 Οκτωβρίου. Τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα αξιολογήσουν την καταλληλότητα των προτεινόμενων Επιτρόπων, πριν η Ολομέλεια δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα Επιτροπή.