Εμείς θα διαπραγματευτούμε το μνημόνιο χωρίς να είναι στο πρόγραμμά μας η μονομερής διαγραφή του χρέους δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ενώ πρόσθεσε ότι «θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» ο κ. Σταθάκης διαφοροποιήθηκε από τον κ. Τόλιο ο οποίς μίλησε για μη εξυπηρέτηση του χρέους λέγοντας ότι «Θα διαπραγματευτούμε το Μνημόνιο με άλλους όρους. Η δανειακή σύμβαση θα είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης καθώς η παρούσα είναι μη βιώσιμη και μη εφαρμόσιμη. Θα βρούμε μια λύση βιώσιμη για την Ελλάδα και συμφέρουσα για τους δανειστές».

Πάντως διευκρίνισε ότι δεν είναι αντίθετος στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συντεταγμένο κόμμα και έχει σαφείς θέσεις, ιδιαίτερα απέναντι στην προοπτική να γίνει κόμμα εξουσίας.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες συνεργασίες ο κ. Σταθάκης είπε ότι όποιες συνεργασίες κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν προεκλογικά και όχι μετεκλογικά.

Μάλιστα όπως είπε γίνοναι σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ανακοινώνοντας ότι  έχει ανοίξει ένας τέτοιος διάλογος με τη ΔΗΜΑΡ.