Δεν έχει συμβεί ξανά στα ελληνικά χρονικά και ίσως διεθνώς, να πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη υπουργού σε κάποιο κράτος και να εμφανιστεί αυτός φορώντας μπλου – τζιν. Ο λόγος για τον πανύψηλο υπουργό Άμυνας της Κροατίας κ. Ante Kotromanovic που συνοδευόμενος από τον αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του στρατηγό Drago Lovric και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματικών, επισκέφτηκαν την Ελλάδα κατόπιν επίσημης πρόσκλησης που τους έγινε από την Αθήνα.

Ο έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος αιφνιδιάστηκε μόλις είδε τον κροάτη υπουργό Άμυνας με τόσο «σπορτίβ» ντύσιμο, αλλά θεώρησε ότι ίσως να είναι ενδεδειγμένο για τους χώρους όπου θα τον ξεναγούσε. Ωστόσο ,όμως,το πρωτόκολλο απαγορεύει τις σπορτίβ εμφανίσεις κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη όπου εκεί παρακολούθησαν επίδειξη οπλικών συστημάτων και δραστηριότητες ελληνικών μονάδων. Ο κροάτης υπουργός Άμυνας εντυπωσιάστηκε με την ευστοχία των ελλήνων πυροβολητών. Ο Ante Kotromanovic γεννήθηκε στην Potravlje κοντά hrvace και αποφοίτησε από τη Σχολή Πολέμου "Μπαν Γιόσιπ Jelačić».

Το 1990 έγινε μέλος των ειδικών δυνάμεων της κροατικής αστυνομίας. Ένα χρόνο αργότερα, το 1991, διορίσθηκε διοικητής των ειδικών δυνάμεων του κροατικού στρατού. Από το 1996 έως και τις 19 Οκτωβρίου του 1999 διετέλεσε διοικητής του 4ου Σώματος Φρουράς. Μετά από αυτό, παρακολούθησε War College "Μπαν Γιόσιπ Jelačić", και το 2001 διορίστηκε διοικητής του Ντουμπρόβνικ Divisional District. Το 2002 αποσύρθηκε από την υπηρεσία του στρατού. Από 11 Ιανουαρίου 2008 έως τις 22 Δεκεμβρίου του 2011 ήταν μέλος του Sabor. Όταν ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού ο Ζόραν Μιλάνοβιτς τον έχρησε υπουργό Άμυνας.

Γ. Κοκ.