Νέα πυρά κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής", κάνοντας παράλληλα, λόγο για "κυβερνητική προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ" σχολιάζοντας τα επεισόδια εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Αναφορικά με τα επεισόδια σε βάρος του υπουργού Υγείας στους Αγίους Αναργύρους, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για "κυβερνητική προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη".

Για την οικονομική πολιτική, τόνισε ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, το Μνημόνιο έχει καταρρεύσει και καλεί την κυβέρνηση "να βάλει επιτέλους όρια".

Μια κυβέρνηση που θέλει να υπερασπιστεί το λαό και βάζει όρια, αναγκάζει εν τέλει τους κερδοσκόπους να τα αποδεχτούν, για να μην τα χάσουν όλα", δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την εκτίμηση πως "η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους".

"Το Μνημόνιο κατέρρευσε, μαγειρεύται λοιπόν νέο μνημόνιο", σημειώνει και καλεί την κυβέρνηση να μην αποσυρθεί οριστικά από δραστηριότητες που μειώνουν τη φτώχεια, στην πράξη.

Οσον αφορά στο μέλλον της Αριστεράς, κάνει λόγο για συστράτευση ακόμα και με πρώην ηγετικά στελέχη, όπως είναι οι κ.κ. Αλαβάνος και Κωσταντόπουλος, τονίζοντας πως στην πολιτική δεν χωρούν ούτε πείσματα, ούτε εμμονές.