Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Νέα ενδοκυβερνητική ένταση σημειώθηκε με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, με το ΠΑΣΟΚ να δυσφορεί για την εκπροσώπησή του στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να παρίσταται αντιπροσωπεία του στις συνομιλίες, με τον Γκίκα Χαρδούβελη να αρνείται κομματική παρουσία.

Η παρουσία όμως του στενού συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη πυροδότησε ένταση.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη διαμήνυσαν, με νόημα, ότι όποια συμφωνία επιτευχθεί χωρίς γνώση του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφιστεί από τους βουλευτές του στη Βουλή. Μάλιστα ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να τόνισε ότι «όποιος κάνει τη διαπραγμάτευση έχει και την ευθύνη».

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, τόνισαν ότι ο κ. Λαζαρίδης μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπώντας το Μέγαρο Μαξίμου.

Καλά πληροφορήμένες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε, χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γκίκα Χαρδούβελη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον υπουργό να εκφράζει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τη δυσαρέσκειά του για τη συμμετοχή Λαζαρίδη στη διαπραγμάτευση. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν είναι δικό του θέμα, καλώντας τον να απευθυνθεί στο Μαξίμου, τονίζοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει έιναι το ΠΑΣΟΚ να έχει εκπροσώπηση ή γνώση της διαπραγμάτευσης.