Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Δύο είναι οι στόχοι του Αντώνη Σαμαρά για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο πρώτος είναι η επίτευξη των φοροελαφρύνσεων και ο δεύτερος είναι η ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με την ταυτόχρονη συσπείρωση  της βάσης του κόμματος.

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δύο άξονες. Ο πρώτος είναι η ανακοίνωση των φοροελαφρύνσεων. Στον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου είναι μία σειρά ρυθμίσεις στην φορολόγηση στις οποίες θα προχωρήσει είτε έχει την έγκριση της τρόικας είτε όχι. Η ανακοίνωση αυτών των φοροελαφρύνσεων θα γίνεται τμηματικά και θα αφορούν συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα κάθε φορά .Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει μις επικοινωνιακή επίθεση που θα διαρκέσει όσο καιρό θα βρίσκεται εδώ η τρόικα και όσο θα διαρκεί η διαπραγμάτευση. Η εντολή προς το οικονομικό επιτελείο είναι να μην διαρρεύσει καμία από τις φοροελαφρύνσεις πριν έχει «κλειδώσει» οριστικά.

Το πρώτο πάντως που έχει κλειδώσει είναι το ύψος των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές που θα είναι 100. Αυτή θα είναι και η πρώτη επίσημη ανακοίνωση και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι υπόλοιπες όπως η μείωση των τεκμηρίων, η μείωση των προσαυξήσεων εως και 100%, η μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων στο 20% αλλά και η μείωση της φορολογίας στα ακίνητα. Παράλληλα η κυβέρνηση αναμένει θετικά αποτελέσματα και από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών που θα συμβάλλει σημαντικά στην επικοινωνιακή της επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο δεύτερος στόχος είναι η πλήρης αποδόμηση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο δρόμος που έχει επιλεγεί όπως πρώτο έγραψε το newpost είναι η ενεργοποίηση υπουργών, βουλευτών και στελεχών που θα βγουν μπροστά και θα στηρίξουν το κυβερνητικό έργο.

Επιπροσθέτως, είναι σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την συσπείρωση της δεξιάς παράταξης. Η αρχή έγινε από την Χαλκιδική και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Ο Αντώνης Σαμαράς επένδυσε στην τόνωση του ηθικού των νεοδημοκρατών, εγκαταλείποντας την φράση «Νέα Ελλάδα» που παρέπεμπε σε δημιουργία ενός νέου κόμματος ενώ ικανοποίησε το αμιγώς κομματικό ακροατήριο εξαπολύοντας επίθεση όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.