Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών τοποθετήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA επεσήμανε ότι «δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Είμαστε σε περίοδο κατά την οποία η χώρα φέρνει σε πέρας την τελευταία και πιο κρίσιμη αξιολόγησή της σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα και με αυτό εμείς ασχολούμαστε αυτή τη στιγμή».

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τη Σοφία Βούλτεψη είναι να «ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να πάμε στη συζήτηση για το χρέος, να γίνει η ελάφρυνση και η ανακούφιση του κόσμου. Να φανεί, δηλαδή, στον κόσμο αυτό το οποίο προσπαθούμε».

Προσέθεσε παράλληλα ότι οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους εξαρτώνται από «από το τι θα συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στη χώρα, όχι από το τι συμβαίνει τώρα, που για παράδειγμα πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα εξαρτηθεί και από το ότι η κυβέρνηση θα έχει πετύχει κάποιους από τους στόχους της και θα μπορεί να δείξει κάτι».

Εκτίμησε δε πως «όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους, η δική μας άποψη είναι ότι θα υπάρχουν πάνω από 180 υπεύθυνοι βουλευτές που θα δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσει την προσπάθειά της η κυβέρνηση για έναν ακόμη χρόνο».

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σημείωσε πως «είναι η τελευταία διαπραγμάτευση, από αυτήν θα εξαρτηθούν πολλά. Είμαστε στη φάση κατά την οποία θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος. Άρα, όπως είπε και ο υπουργός των Οικονομικών, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μεθοδικοί, αποφασιστικοί... Έχουμε πει ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης έναρξης φοροελαφρύνσεων. Αυτό η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σκοπεύουν να το κάνουν, χωρίς ρήξη με τους εταίρους μας».