current views are: 1

1 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση04:05

Ο Σαμαράς «σπρώχνει» την τρόικα και ο Βενιζέλος (σπρώχνει) τον Σαμαρά

Χθες, για πρώτη φορά από την αποφράδα 23η Απριλίου του 2010, όταν ο Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, άνοιγε την πόρτα στην τρόικα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, τέθηκε η έξοδος από το μνημόνιο και η επόμενη μέρα.

Δημοσίευση 04:05’
αρθρο-newpost

Χθες, για πρώτη φορά από την αποφράδα 23η Απριλίου του 2010, όταν ο Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, άνοιγε την πόρτα στην τρόικα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, τέθηκε η έξοδος από το μνημόνιο και η επόμενη μέρα.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Χθες, για πρώτη φορά από την αποφράδα 23η Απριλίου του 2010, όταν ο Γ. Παπανδρέου, από το Καστελόριζο, άνοιγε την πόρτα στην τρόικα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, τέθηκε η έξοδος από το μνημόνιο και η επόμενη μέρα. Η τρόικα θέλησε να κόψει τη φόρα για φοροελαφρύνσεις, αλλά η ελληνική θέση ήταν πως «φοροελαφρύνσεις θα γίνουν, είναι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης, το θέμα είναι πώς και πότε θα γίνουν».

Λίγο νωρίτερα, είχε δημιουργηθεί ένας μίνι ενδοκυβερνητικός εμφύλιος γιατί στις διαπραγματεύσεις μετείχε ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης και όχι και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αν και διατυπώθηκε σχετικό αίτημα. Τι έχουμε λοιπόν; Την κυβέρνηση ή μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών, να ξεκινούν τις διαπραγματεύσεις και το ΠΑΣΟΚ να κάνει πόλεμο χαρακωμάτων, χωρίς ιδιαίτερο (εμφανή) λόγο μιας και ο Χρ. Λαζαρίδης έχει μετάσχει και σε άλλες διαπραγματεύσεις όπως π.χ. στο Παρίσι. Σημειώνουμε ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωνε ότι όλα είναι ανοιχτά, το ΠΑΣΟΚ «απαντούσε» με διαρροές για κόκκινες γραμμές και συνεχίζουμε. 

Είναι απόλυτα σαφές ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρεί να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί από το ενδεχόμενο να τελειώσουν τα μνημόνια και μαζί τους η τρόικα και το ΔΝΤ. Η «περιφρούρηση» του κομματιού που πολιτικά του αναλογεί από αυτή την προοπτική, καθίσταται πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου για το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη θα διαχωρίζει πλέον συχνότερα τη θέση της από τη ΝΔ, προκειμένου να κερδίζει αυτό που πιστεύει ότι της αναλογεί.  

Σε αυτή την κατεύθυνση, σπρώχνουν τον Ευ. Βενιζέλο και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλέον τον αμφισβητούν ευθέως και δημοσίως τον κατηγορούν ότι έχει γίνει ουρά της ΝΔ. Όσο λοιπόν ο Σαμαράς σπρώχνει την τρόικα και το ΔΝΤ προς την έξοδο, τόσο ο Βενιζέλος θα προσπαθεί να δώσει την εικόνα ότι αυτός είναι που δείχνει την πόρτα στους δανειστές

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι οι ισορροπίες στην δικομματική κυβέρνηση καθίστανται δυσχερέστερες. Και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, άντε να δούμε τις θα δούμε… 


σχετικα αρθρα