Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Real Fm για τη σχολή Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή, αλλά και την εγκληματικότητα στη χώρα μας.

«Το 75% της εγκληματικότητας στατιστικά βρίσκεται μέσα στο λεκανοπέδιο. Είναι ένα διαχρονικό στοίχημα για την Ελληνική Πολιτεία. Το βάρος πέφτει τα τελευταία δύο χρόνια, εδώ. Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια άλλη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας. Υπάρχει η επιχείρηση «Θησέας» όπου 750 αστυνομικοί από όλα τα σώματα κυκλοφορούν κάθε μέρα στα επτά διαμερίσματα του κέντρου και υπάρχει επιτυχία, αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης», επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με τη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι «Χθες το βράδυ, δώσαμε εντολή, για λόγους δημόσιας τάξης και επιχειρησιακής τακτικής του Σώματος, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η πραγματική επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, το κλείσιμο του προαναχωρισιακού κέντρου κράτησης μεταναστών και την επαναλειτουργία της σχολής Αστυφυλάκων στην Κομοτηνή».