«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για το ΕΣΠΑ 2007- 2014, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι 1.100 Κρητικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκούς πόρους για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, που θα φέρουν ανάπτυξη στο νησί» δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός επισήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι η τρίτη κατά σειρά περιφέρεια, πανελλαδικά σε επίπεδο απορροφήσεων ευρωπαϊκών κονδυλίων, δίνοντας τα εύσημα για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ στον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο υφυπουργός παραβρέθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτη, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ 2007- 2014 και η υλοποίηση του νέου Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014- 2020, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Νίκου Ματζούφα, του αντιπροέδρου της Παγκρήτιας Τράπεζας, Νίκου Μυρτάκη -μέσω της Τράπεζας υλοποιείται το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης JESSICA- και της προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρίας Κασωτάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «εξετάζουμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη την πορεία υλοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων, την υλοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ 2014- 2020) όπως επίσης πώς ολοκληρώνεται η παλιά, δηλαδή το ΕΣΠΑ 2007- 2014. Η Περιφέρεια Κρήτης δεν έχει πρόβλημα απορρόφησης κονδυλίων. Είναι σημαντικό ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει πάει εξαιρετικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι τρίτη στη χώρα και, το επόμενο χρονικό διάστημα, με την βοήθεια όλων και τη συνεργασία θα στηρίξουμε τη προσπάθεια του Περιφερειάρχη και των δημάρχων για να ολοκληρωθούν όλα τα έργα και να προετοιμάσουμε καλύτερα τη νέα προγραμματική περίοδο».