«Ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα. Αρα, μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του κινήματος» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης εκτιμώντας ότι «ανά πάσα στιγμή» μπορεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στον Bήμα Fm ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι πρέπει να διεξαχθεί συνέδριο πριν από τις εκλογές, θέτοντας θέμα ηγεσίας.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Ο ηγέτης κρίνεται κάθε μέρα. Άρα, μπορεί κάποια στιγμή να τεθεί ζήτημα ηγεσίας από τη βάση του Κινήματος. Η βάση, όμως, δεν μιλάει. Πρέπει να πάμε να δούμε τι θα κάνουμε (σε συνέδριο). Πριν τις εκλογές. Να τεθούν τα πολιτικά θέματα που είπαμε, να ειπωθούν οι απόψεις, να δημιουργηθούν πλειοψηφίες και μειοψηφίες ξανά στο ΠΑΣΟΚ και όχι κραυγές και κράχτες ή φωνασκίες και κλακαδόροι από τη μία ή από την άλλη πλευρά, σαν να είμαστε στο 1996 ή στο 2007, ενώ κοντεύουμε να φτάσουμε στο 2020 και καταστρέψαμε το ΠΑΣΟΚ με αυτή την πόλωση. Να μπουν λοιπόν όλα τα θέματα, σωστά, και αυτό της ηγεσίας – γιατί όχι; Όλα πρέπει… Σε κάθε συνέδριο μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας, αλίμονο. Δεν θα συζητήσει το συνέδριο την πορεία μέχρι εδώ; Αν δεν συζητήσει το ΠΑΣΟΚ το πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την πορεία μέχρι εδώ, τι θα είναι αυτό το συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών; Όλα τα θέματα πρέπει να τεθούν λοιπόν επί τάπητος…»

Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επέκρινε τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι «η ονοματολογία και η συζήτηση γίνονται εν κρυπτώ και παραβύστω, ανάλογα με τις προθέσεις που έχει καθένας, με αποτέλεσμα να βγαίνουν βουλευτές στα παράθυρα και τις τηλεοράσεις, σαν να είναι καλλιστεία». Ο βουλευτής σημείωσε ότι δεν είναι καλό, ούτε για την πολιτική ούτε για τη χώρα, να τίθεται τέτοιο θέμα έξι μήνες νωρίτερα και πρόσθεσε ότι «ήταν λάθος» που άνοιξε ο κ. Σαμαράς το θέμα των 180 βουλευτών.

«Θέλουμε τέσσερις μήνες γι’ αυτό, δεν φτάσαμε ακόμα. Θα έπρεπε να συζητάμε για το τι προϋπολογισμός θα έρθει, τα μέτρα για το χρηματοδοτικό κενό και από πού θα καλυφθούν» είπε.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είπε:

«Εδώ και καιρό υποστηρίζω ότι πρέπει να έρθει μια άλλη, προοδευτική πρόταση, η οποία να είναι συνολική και που θα υπαγόρευε και μια άλλη στάση στη διαπραγμάτευση. Δεν την έχει αυτήν την πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέω ξανά για να μην παρεξηγηθώ, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει πράγματα που δεν εφαρμόζονται και θα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα να κληθεί να κυβερνήσει έχοντας αυτές τις προτάσεις και την πολιτική που λέει σήμερα με κάθε τρόπο και παρά την προσπάθεια που κάνει τον τελευταίο καιρό να εξορθολογικοποιήσει τις προτάσεις. Είμαι της γνώμης ότι ο λαός πρέπει κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει, γιατί όλα αυτά γίνονται ερήμην του. Δεν υπήρχαν ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων ούτε στις διαδικασίες που ακολούθησαν και τις προγραμματικές συμφωνίες, πουθενά. Είναι ρευστό λοιπόν το πολιτικό σκηνικό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το "τσαφ" και να πάμε σε εκλογές».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν το απέκλεισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνεργασίας, διευκρινίζοντας ότι «καλά κάνει» ο κ. Βενιζέλος που αφήνει ανοιχτό «παράθυρο».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το «Ποτάμι» είπε: «Το Ποτάμι μάς απέκλεισε από την αρχή. Αυτό είπε ότι δεν συζητάει με κανέναν παλιό πολιτικό ή κόμμα… Από αυτόν το διάλογο, έχει αποκλειστεί η κοινωνία και συζητάμε μόνο σε επίπεδο κορυφής. Προσωπικότητες, πολιτικοί. Άνθρωποι που δεν έχουν μπει στην πολιτική, αλλά θέλουν να το κάνουν για να ασκήσουν εξουσία. Όλοι αυτοί που τριγυρίζουν και περιδιαβαίνουν γύρω από αυτά. Όλοι είναι υπέρ της ανανέωσης, βάζοντας τον εαυτό τους στην προμετωπίδα. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος, όμως».

Παράλληλα, άφησε αιχμές και προς τον Θεόδωρο Πάγκαλο λέγοντας ότι... ψήφισε ΝΔ.