Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Πολλοί εντός Ελλάδας και λίγοι εκτός, δεν θέλουν να βγούμε από το μνημόνιο» δήλωσε κυβερνητική πηγή αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Νίκου Δένδια με την τρόικα στο υπουργείο Ανάπτυξης

Παρόντες στη διαπραγμάτευση ήταν όπως πάντα και οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης, με τον δεύτερο να απαντά σύμφωνα με πληροφορίες στους δημοσιογράφους σχετικά με τις χθεσινές ανυπόστατες διαρροές, ότι έχει στοχοποιηθεί και βάλλεται.

«Μπορεί να μην χρειαστούμε το υπόλοιπο των χρημάτων της συμφωνίας» ανέφερε η ίδια πηγή, προαναγγέλλοντας ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια». Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των στεγαστικών δανείων.

«Δώσαμε στην τρόικα το τελικό σχέδιο που θα το δουν» πρόσθεσε η κυβερνητική πηγή εκτιμώντας ότι είναι μικρή η απόσταση μεταξύ ελληνικής πλευράς και δανειστών και πως επίσης δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος το συγκεκριμένο  σχέδιο.

Για το θέμα της διευθέτησης του χρέους, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα ημερών- «περίπου δέκα μέρες χρειάζεται» όπως είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική πηγή, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της αξιολόγησης. Μάλιστα όπως τόνισε, το γεγονός ότι το 2015 θα υπάρξει πάλι πρωτογενές πλεόνασμα, διευκολύνει την εξέλιξη του θέματος.