ΠΑΣΟΚ: Να κλείσει η συζήτηση για lock out και ομαδικές απολύσεις

ΠΑΣΟΚ: Να κλείσει η συζήτηση για lock out και ομαδικές απολύσεις

«Τα συμπεράσματα του διαλόγου, που διεξήχθη στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων της χώρας μας, δικαιώνουν τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που θέτει η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ, για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την εργοδοτική ανταπεργία (lock out)», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.

«Οι κοινωνικοί εταίροι (επιχειρήσεις και εργαζόμενοι) συμφώνησαν για τη στήριξη και τη θεσμική ενίσχυση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και για την επάρκεια του ισχύοντος πλαισίου για το lock out. Καθίσταται σαφές ότι μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη, επιβάλλεται να κλείσει οριστικά κάθε συζήτηση με την τρόικα για αυτά τα θέματα» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι θεωρεί «ως ιδιαίτερα θετικό ότι οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι θα συνεχίσουν τον διάλογο για βελτιώσεις στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τυχόν πρακτικές στρέβλωσής της. Η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία για συζήτηση των εργασιακών θεμάτων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αποδεικνύει ότι ο κοινωνικός διάλογος -και όχι οι μονομερείς νομοθετικές παρεμβάσεις- είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να προωθηθούν λύσεις που θα εγγυηθούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, αλλά και τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στους εργαζομένους».

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο