Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών θέλει να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που σκέφτεται να συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του κόμματος πιστεύει ότι ήρθε η ώρα να φανεί ποιοι προτίθενται να ακολουθήσουν πιστά το ΠΑΣΟΚ χωρίς να δημιουργούν προβλήματα και αναμένεται να καλέσει τους πράσινους βουλευτές να δηλώσουν- όσοι επιθυμούν- ότι έχουν πρόβλημα και δεν θέλουν να συνεχίσουν.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φοβάται δυσάρεστες εκπλήξεις από βουλευτές -κυρίως παπανδρεϊκούς- εν όψει και κρίσιμων ψηφοφοριών και εκλογής Προέδρου και θέλει εγκαίρως να γνωρίζει ποιο είναι το τοπίο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

«Δεν θα ανεχτώ υπονομεύσεις και αμφισβητήσεις» αναμένεται να πει στην συνεδρίαση του οργάνου ζητώντας ειλικρίνεια από τους βουλευτές τους οποίους και θα καλέσει να πάμε όλοι μαζί. Αλλιώς, προβλέπεται δύσκολος χειμώνας.

Έχει ενδιαφέρον τί απαντήσεις θα εισπράξει από τους λεγόμενους αμφισβητίες που το τελευταίο διάστημα δεν είναι και λίγοι.

Από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που έχει μιλήσει για ένα προεδρικό κόμμα ως τον Θάνο Μωραΐτη που κρατάει ανοιχτό πάντα το θέμα της αλλαγής ηγεσίας.