Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα, όπως αποφάσισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ακόμα ότι η διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας να ανοίξει έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

«Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο». «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Στόχος των δύο αποφάσεων είναι να σταματήσει την εκλογολογία με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να συσπειρώσει τις κοινουβουλευτικές ομάδες της κυβέρνησης.