Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Δεν πιστεύει το ΠΑΣΟΚ ότι θα συναντήσει προβλήματα από τους βουλευτές του κατά την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι αντιθέτως η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα λειτουργήσει συσπειρωτικά για τις κοινοβουλευτικές ομάδες και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και ότι δεν θα εκδηλωθούν αντιδράσεις από βουλευτές που θα αντιμετωπίσουν την διαδικασία ως προκαταβολική δέσμευσή τους απέναντι στις συμφωνίες με την τρόικα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αποκαλύψει στους συνεργάτες του το βράδυ της Τρίτης ότι σκεφτόταν να προτείνει στον πρωθυπουργό να διασαφηνιστεί ως χρόνος συζήτησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φεβρουάριος. Δεν τούς είπε όμως τίποτα σε σχέση με την πρόταση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

Είχε όμως προϊδεάσει ότι η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά θα ήταν καθοριστική λέγοντάς τους ότι η κατάσταση στην κυβέρνηση δεν μπορούσε να συνεχιστεί χωρίς να ληφθούν επιθετικές πρωτοβουλίες διότι η εικόνα αποσυντονισμού και σύγκρουσης προκαλούσε απίστευτη φθορά. 

Η Χαριλάου Τρικούπη απέφευγε- για λόγους τάξης- να πιστώσει στον κ. Βενιζέλο τις δύο προτάσεις που εισηγήθηκε προς τον πρωθυπουργό για να μπει φρένο και στην εκλογολογία και στην προεδρολογία. Όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ο εμπνευστής τους και ότι ο πρωθυπουργός τις αποδέχτηκε και τις υιοθέτησε αμέσως.  

Το πρωί της Τετάρτης προτού ξεκινήσει η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Σε μία κίνηση καλής θέλησης ο Γκίκας Χαρδούβελης θα δεχτεί αύριο τους δύο "διαπραγματευτές" του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Πρωτόπαπα και Κυριάκο Πιερρακάκη προκειμένου να τούς ενημερώσει για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα. Υψηλόβαθμες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έλεγαν χθες ότι οι διαβουλεύσεις με την τρόικα "πηγαίνουν καλά".