Ως κίνηση πανικού της κυβέρνησης χαρακτήρισε το αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας ότι δεν υπήρξε αιφνιδιασμός στην Κουμουνδουρου.

«Η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της. Αυτό είναι μια κίνηση πανικού και άμυνας της κυβέρνησης, που εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μας αιφνιδίασε καθόλου» τόνισε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

«Δεν έχει την αυτοπεποίθηση η κυβέρνηση να εμπιστευτεί τους βουλευτές της. Προσπαθεί να πάρει τεχνητή ανάσα, αλλά την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός κι όχι οι βουλευτές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την ΔΗΜΑΡ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε:

«Θα δούμε τα αποτελέσματα από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ για το πού θα καταλήξουν και θα αποφασίσουμε ανάλογα. Εμείς θέλουμε μια κυβέρνηση που θα κινηθεί σε αντιμνημονιακή και προοδευτική κατεύθυνση και μόνο προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαμε να κάνουμε συνεργασίες... Αυτό είναι το πλαίσιο των συνεργασιών μας, κι όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Τέτοιου είδους συνεργασίες θα επιδιώξουμε και στη βάση αυτή, θα εξετάσουμε την προοπτική των δικών μας συνεργασιών».