current views are: 1

2 Οκτωβρίου 2014
Δημοσίευση12:45

Ομόφωνα νέος Επίτροπος Μετανάστευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Θετική είναι η αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών της Ευρωβουλής.

Δημοσίευση 12:45’
αρθρο-newpost

Θετική είναι η αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών της Ευρωβουλής.

Το «πράσινο» φως στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου έδωσε η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών της Ευρωβουλής. 

Σύμφωνα με την επιστολή του προέδρου της επιτροπής, Κλοντ Μοράες προς το Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Αβραμόπουλος επέδειξε τις ικανότητες να οριστεί μέλος του Κολλεγίου των Επιτρόπων και είναι κατάλληλος να αναλάβει τα καθήκοντα που προβλέπονται από το χαρτοφυλάκιο που του ανατέθηκε.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτηρίζεται ως ένας πεπειραμένος υποψήφιος, με ισχυρά πολιτικά προσόντα, ενώ σε ό,τι αφορά τις ευθύνες που θα του ανατεθούν επισημαίνεται ότι ο υποψήφιος επίτροπος για τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, έχει βαθιά γνώση του χαρτοφυλακίου του.

Με την επιστολή του ο Κ. Μοράες εκφράζει ικανοποίηση για τη δέσμευση του Δ. Αβραμόπουλου να είναι αυστηρός θεματοφύλακας της εφαρμογής των κανόνων του Σέγκεν, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα.

Η Επιτροπή καλωσόρισε, ακόμη, τη δέσμευση του Έλληνα επιτρόπου στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Όσον αφορά στις αρμοδιότητες και τις πηγές της Frontex χαιρετίζονται οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος για την ενίσχυσή της, δίνοντας έμφαση στη διάσταση της έρευνας και διάσωσης, αλλά και στην ανάγκη να αυξηθούν οι οικονομικοί πόροι της υπηρεσίας.


σχετικα αρθρα