Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Αρκεί να περάσει κάποιος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη για να αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά στο άλλοτε κραταιό κόμμα. Ο εκνευρισμός των στελεχών είναι εμφανής- δεν κάνουν καν προσπάθεια για να τον κρύψουν. Εμφανής είναι και η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς οι περισσότεροι από τους κορυφαίους ακολουθούν εμφανώς προσωπική ατζέντα και οι υπόλοιποι συντάσσονται πίσω τους αλλάζοντας συχνά- πυκνά στρατόπεδο.  

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βάλλεται σχεδόν πανταχόθεν. Χθες από τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια συνεδρίου, στο οποίο να συζητηθεί και το θέμα της ηγεσίας, πριν τις εκλογές. Πριν κάποιες μέρες οι «πυροβολισμοί» ήρθαν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κάπου ενδιάμεσα από τους Παπανδρεϊκούς, ακόμα και από τη θεωρούμενη ως «πιστή» Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το μείζον θέμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ευ. Βενιζέλος- σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες- είναι το διαφαινόμενο κίνημα απειθαρχίας των Παπανδρεϊκών, οι οποίοι απειλούν να καταψηφίσουν κυβερνητικά νομοθετήματα στη Βουλή, με απρόβλεπτες συνέπειες. Η ψήφος εμπιστοσύνης που θα ζητήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα, ενδεχομένως θα ανακόψει τη φόρα που έχουν πάρει ορισμένοι. Τούτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος θα ξεπεραστεί αμετάκλητα.  

Τις τελευταίες μέρες, στη Χαρ. Τρικούπη, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα θα σκάσει έντονη κίνηση αμφισβήτησης, καθώς στα αυτιά συνεργατών του Βενιζέλου έχει φτάσει η είδηση ότι κάποιοι συλλέγουν υπογραφές κάτω από κείμενο με το οποίο ασκείται σκληρή κριτική. Οι υποψίες εστιάζονται σε πυρήνες Παπανδρεϊκών.  

Την κατάσταση επιδεινώνουν οι διαφοροποιήσεις ανωτέρων στελεχών που έχουν αρχίσει να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι λόγω της ηγετικού τους ρόλου διαχρονικά, εκτιμάται ότι δύσκολα θα ανοίξει (και γι αυτούς) η πόρτα της συνεργασίας. Σε αυτή την κατηγορία, οι συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου εντάσσουν τον Κ. Σκανδαλίδη, τον Φίλιππο Σαχινίδη και τη Φώφη Γεννηματά

Τον εκνευρισμό επιτείνει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρεί να δείξει το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη συμμετοχή στις όποιες θετικές προοπτικές διαφαίνονται για την κυβέρνηση στο μέλλον, προσπαθώντας να καρπωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πολιτικό όφελος. Γι αυτό ίσως μιλάει για… καλικάντζαρους. Ίσως να τους βλέπει και στον ύπνο του…