Αιχμές κατά της κυβέρνησης άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης επαναλαμβάνοντας ότι η ψήφος εμπιστοσύνης δεν αποτελεί λύση, ξεκαθαρίζοντας όμως για την ψηφοφορία στη Βουλή ότι «κανένας νοήμων βουλευτής δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα».

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Μωραΐτης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ήθελε να στείλει τα δικά της μηνύματα. Ήθελε να σταματήσει η εκλογολογία αλλά και η προεδρολογία που είχε ανοίξει ο κ. Σαμαράς στο εντευκτήριο της Βουλής«.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν μπορεί να λύσει κανένα πολιτικό ερώτημα και πρόβλημα. Η κοινωνία έχει πολύ μεγάλα προβλήματα αλλά περιμένει από την Πολιτεία να ασχοληθεί με τα προβλήματα που "καίνε"».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για μία αρνητική εικόνα, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δεν διαθέτει ένα σχέδιο, ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα».

«Δεν ξέρω αν είναι σωστό το τάιμινγκ ενώ είναι σε εξέλιξη επαφές με την τρόικα. Η κυβέρνηση θα κληθεί να κάνει σε τέσσερις μήνες όσα δεν έκανε σε δύο χρόνια» συμπλήρωσε.

Ο Θ. Μωραΐτης έκανε λόγο για «πάρα πολύ κρίσιμη η συγκυρία» διευκρινίζοντας ότι «κανένας νοήμων βουλευτής δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα». 

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κάποιος βουλευτής να μην λέει αυτά που πιστεύει».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι«δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από άλλες δυνάμεις. Δεν έρχεται μία σοβαρή πρόταση» προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά και προσφέρει λύσεις από το παρελθόν».

Για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει προβληματισμός «για το στίγμα που θα δώσουμε τους επόμενους μήνες, οπότε θα παρθούν ιστορικές αποφάσεις για τη χώρα», ενώ για το εάν έχει ευθύνες ο κ. Βενιζέλος για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του κινήματος είπε ότι «όλοι έχουν ευθύνες».

Νωρίτερα, ο κ. Μωραΐτης είχε γράψει στο προφίλ του στο Facebook:

«Η άποψή μου είναι ξεκάθαρη: H ψήφος εμπιστοσύνης δεν απαντά σε κανένα πολιτικό ερώτημα και πρόβλημα. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνία είναι αλλού. Θα έλεγα μάλιστα ότι στέλνεται λάθος μήνυμα την ώρα που υπάρχει εδώ η τρόικα και το οποίο μειώνει την διαπραγματευτική θέση της χώρας.
 
Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν το πρόβλημα στους βουλευτές. Το πρόβλημα όμως είναι η ίδια η κυβέρνηση και το πώς πορεύεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο με ανοιχτά όλα τα θέματα. Δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα που είναι η ανυπαρξία σχεδίου και η αδήριτη ανάγκη για αλλαγή πολιτικής.
 
Το τραγικό είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι από άλλες δυνάμεις. Αντίθετα υπάρχει μια εκτός τόπου και χρόνου ανεύθυνη αντιπολίτευση. Και βέβαια ας μη συγχέει κανείς την ψήφο εμπιστοσύνης με την ανάγκη για μεγάλες και ριζικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ.
 
Το κομβικό πολιτικό σημείο είναι η εκλογή Προέδρου που εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να είναι κενό γράμμα. Εκεί, το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη ατζέντα και να διεκδικήσει νέα προγραμματική συμφωνία και αλλαγή πολιτικής».