«Θεσμικό εκβιασμό» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος «τις διακηρύξεις για καταψήφιση κάθε υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας».

Κατά τον χαιρετισμό του στο έκτακτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε πως είναι «θεσμικά αθέμιτη την πρόκληση εκλογών από τη μειοψηφία της Βουλής με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική ανωμαλία», ενώ προσέθεσε πως «το πολιτικό σύστημα οφείλει να κοιτάει στο αύριο και να μην αναπαράγει το χθες».

«Στις δύσκολες αυτές ώρες της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης, και λίγο πριν τη διαπραγμάτευση για το χρέος, δεν νοούνται παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων. Γι' αυτό και η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους, είπε ότι γνωρίζουν καλύτερα από εκείνον τους λόγους που επέβαλαν τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ, το τί εξέφραζε στις εκλογές του 2012, και τι επιθυμούν να εκφράζει μετά από αυτό το συνέδριο.

«Προσωπικά όμως πιστεύω ότι με την αριστερά της ευθύνης, με την αριστερά που δεν αφορίζει άκριτα αλλά βάζει πάνω απ´ όλα το κοινωνικό συμφέρον, μπορούμε να συναντηθούμε ξανά» είπε.