Οι αποκρατικοποιήσεις και η πορεία των συνομιλιών με την τρόικα ήταν τα αντικείμενα της σύσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές έγινε αρχικά ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες σχετικά με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και στη συνέχεια από τον κ. Χαρδούβελη για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα και την πορεία αξιολόγησης.

Επίσης ο κ. Βενιζέλος σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη σύσκεψη ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για το ΤΑΙΠΕΔ και μετά για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Όμως το πλαίσιο είναι καθαρό και καλό για να πάμε στην οριστική έξοδο από το καθεστώς μνημονίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές, από τη Χαριλάου Τρικούπη, «η διαπραγμάτευση πάει καλά» ενώ η σχετική ενημέρωση θα γίνεται για τα πάντα από τον κ. Χαρδούβελη.

Για τα εργασιακά, οι ίδιες πηγές χαρακτήρισαν ως σημαντικότατη εξέλιξη τα όσα ειπώθηκαν στη Γενεύη με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΙLO), σημειώνοντας ότι για το lock out και τις ομαδικές απολύσεις εκει έχουν μιλήσει οι κοινωνικοί εταίροι.

Παράλληλα, συζητήθηκε και ο αντίκτυπος των αποφάσεων της σύσκεψης της Τετάρτης για ψήφο εμπιστοσύνης και Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «πολύ θετικός».