Σήμερα ήταν η ακρόαση του υποψηφίου Επιτρόπου Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Φιλ Χόγκαν και η ερώτηση που επιφύλασσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος αφορούσε τα φωτοβολταϊκά.

Ο κ. Γλέζος χαρακτηριστικά, ζήτησε να «ξεριζωθούν» τα «σιδερένια φυτά» (σ.σ. τα φωτοβολταϊκά), τα οποία φυτεύτηκαν «κατ΄ εντολή της κυρίας Μέρκελ».

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Γλέζου:

«Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα. Η μαστίχα της Χίου, η σταφίδα της Κορίνθου, το σταμναγκάθι και το δίκταμο της Κρήτης είναι μερικά από αυτά. Στη Νάξο, εκτός από τις πατάτες, ευδοκιμεί και το κίτρο. Κατ’ εντολή, όμως, της κυρίας Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά.

Τι θα κάνετε για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της; Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;».

Το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να σχολιάσει την ερώτηση του κ. Γλέζου, κάνοντας λόγο για «ξερίζωμα των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Τσίπρα για πράσινη ανάπτυξη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τα μνημόνια που θα σκίσει και την λιτότητα που θα διώξει με ένα νόμο κι ένα άρθρο, μαθαίνουμε ότι τώρα θέλει να «ξεριζώσει» και τα φωτοβολταϊκά! Τουλάχιστον αυτό ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γλέζος, με ερώτηση που υπέβαλε προς τον υποψήφιο Επίτροπο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Phil Hogan, σύμφωνα με την οποία ζητά από τον επίτροπο να “ξεριζώσουνε” μαζί τα σιδερένια φυτά που έφερε η Μέρκελ», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει:

«Το μόνο βέβαια που προσπαθεί να διώξει ή να ξεριζώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι την Αριστερά των κινημάτων και της Οικολογίας, καθώς και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα περί πράσινης ανάπτυξης!»