Εθνικά κρίσιμη χαρακτήρισε την πολιτική συγκυρία ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τον χαιρετισμό του στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, επεσήμανε πως στην κορυφή της ατζέντας του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται το «το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και η δυνατότητα αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών που θα ανακουφίσουν τους ασθενέστερους, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας μας».

Σχετικά με την προεδρική εκλογή, σημείωσε πως «καλλιεργείται ένα κλίμα τεχνητής πολιτικής αστάθειας. Το θεσμικό ορόσημο της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει μετατραπεί σε μια ατέρμονη πολιτική και μιντιακή σεναριολογία, η οποία υπονομεύει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και εκθέτει το πολιτικό σύστημα στα μάτια των πολιτών».

Άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντα πως «πως η προεδρική εκλογή αποτελεί μέσο εκβιασμού ώστε να προκληθούν πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το κόστος».

«Για εμάς, προτεραιότητα έχει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα και ο σεβασμός του Συντάγματος, που θέλει την προεδρική εκλογή να αποτελεί κίνητρο για ευρύτερες συναινέσεις και συγκλίσεις» συνέχισε και προσέθεσε:

«Η πολιτική ζωή υποφέρει από την τεχνητή, εμφυλιοπολεμική πόλωση που καλλιεργεί ο μικρός δικομματισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή τρέφεται από αυτήν».

Σημείωσε ότι από τη μια «έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον αναχρονιστικό συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας και την εμμονή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές πολλών στελεχών της» και ότι «δε λείπουν, δυστυχώς, από τη δεξιά παράταξη και εκείνοι που επιλέγουν να συνομιλούν ή να φλερτάρουν με τους νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής», και από την άλλη, συνέχισε, «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πιθανό, μετά τις εκλογές, όποτε και αν διενεργηθούν, να υπάρξει ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας» συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι «για εμάς, η συμμετοχή σε ένα κυβερνητικό σχήμα δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι όμως αυτοσκοπός η προσπάθεια για μια σύγχρονη προοδευτική διακυβέρνηση προγραμματικού χαρακτήρα».