Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο και γλαφυρό ύφος ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης επιτίθεται στον Φώτη Κουβέλη.  
 
Με ανάρτησή του στον facebook ο κ. Χωμενίδης, μέχρι τον Ιούνιο του 2013 μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, παραλληλίζει την «(επι)στροφή του Φώτη Κουβέλη στον Σύριζα με φινάλε κάποιων παλιών ελληνικών ταινιών». 
 
Και τον περιγράφει ως εξής:«Ο καημένος ο μπαμπάς τσιλιμπούρδισε στα γεράματα, πλανεύτηκε από κάτι παλιοκόριτσα και εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία. Σύντομα όμως κατάλαβε το σφάλμα του. Τον είπαν "μπάρμπα" στα καμπαρέ, τον ξάφρισαν και τον εγκατέλειψαν μεθυσμένο σε ένα τραπέζι ξημερώματα, τα γκαρσόνια να τον σκουντάνε για να φύγει, οι "λεγάμενες" να τρώνε τις οικονομίες του με τους αγαπητικούς τους. Σηκώθηκε ο φουκαράς ο μπαμπάς, ήπιε τέσσερα καλμόλ για τον πονοκέφαλο, έστρωσε τα τσαλακωμένα ρούχα του και πήρε κούτσα-κούτσα το δρόμο για το σπίτι. Η μαμά -αγία γυναίκα- αντί να του κλείσει την πόρτα στα μούτρα, τον καλοδέχθηκε και του γέμισε μια λεκάνη ζεστό νερό για να κάνει ποδόλουτρο. Απαγόρεψε επίσης στα παιδιά να μιλάνε για το σφάλμα του. Όλοι στο σπίτι τον κοιτούν με τρυφερότητα. Και με τόσο, μα τόσο, οίκτο...». 
 
Ο Χρήστος Χωμενίδης ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, μέχρι τον Ιούνιο του 2013, οπότε και παραιτήθηκε με αφορμή τη στάση της ΔΗΜΑΡ στο λουκέτο της ΕΡΤ. 
 
Τότε στην επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η στάση της ηγεσίας της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στις εξελίξεις στην ΕΡΤ με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Ή θα έπρεπε να υποστηρίξει ευθαρσώς την απόφαση της κυβέρνησης, ως ένα επώδυνο πλην αναγκαίο μέτρο. Ή θα όφειλε να αποσύρει σήμερα κιόλας την κοινοβουλευτική της στήριξη και να επωμιστεί το βάρος της προσφυγής στις κάλπες».
 
 
Ο κ. Χωμενίδης διορίστηκε κατόπιν μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, απ'όπου παραιτήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες καταγγέλλοντας κυβερνητικές παρεμβάσεις, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.