Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Την βεβαιότητα ότι δεν θα έχουν κανένα απρόοπτο κατά την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τουλάχιστον από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η χθεσινή παρέμβαση του Θάνου Μωραΐτη ήταν απλώς μία πιστολιά στον αέρα, στο πλαίσιο μίας γενικότερης "άλλης" αντίληψης που έχει για την κυβέρνηση και θεωρούν ότι ο βουλευτής θα ψηφίσει θετικά υπέρ της διατήρησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. 

Υπάρχει μία ενδόμυχη αγωνία στην Χαριλάου Τρικούπη, αλλά δεν διατυπώνεται δημοσίως, μήπως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εμφανιστεί καν στην ψηφοφορία. Δεν έχει βεβαίως στείλει κάποιο μήνυμα ότι δεν θα είναι παρών, αλλά λόγω της τεταμένης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν παίρνουν και όρκο ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα ψηφίσει. Ο ίδιος πάντως σε ανύποπτο πολιτικά χρόνο έχει δηλώσει ότι θα είναι ο τελευταίος που θα διαταράξει την πολιτική σταθερότητα στην χώρα. Επίσης, σε συνεργάτες του επαναλαμβάνει πως "είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ" μην δείχνοντας κάποια διάθεση να δημιουργήσει προσκόμματα στην κυβέρνηση. 

Κατά τα άλλα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει την Τετάρτη ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει απ' όλους να δείξουν υπευθυνότητα καλώντας όποιους διαφωνούν να το ξεκαθαρίσουν εγκαίρως.