«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές» τονίζει σε δημοσίευμά του το βρετανικό περιοδικό Economist για τον Αλέξη Τσίπρα εκτιμώντας ότι «χτίζει» το προφίλ του στο εξωτερικό προκειμένου να «εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους» στο εσωτερικό.

O Economist κάνει αναφορά στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βατικανό, σημειώντας, μεταξύ άλλων, ότι η υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο, καθώς ενίσχυσε την αξιοπιστία του στο ελληνικό κοινό.

«Ο κ. Τσίπρας δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αν και πολλοί είναι καχύποπτοι με το νέο οικονομικό του πρόγραμμα ύψους 11 δισ. ευρώ», αναφέρεται στο δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού.

Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να κερδίσει τις εκλογές, αν αυτές τελικά δρομολογηθούν λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, κάνοντας εκτενή αναφορά στα αριθμητικά δεδομένα με τους 180 βουλευτές, καθώς και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Σχετικά με τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει ότι μία απεμπλοκή από το ΔΝΤ θα είχε οφέλη για τον κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο, προσθέτει ότι αμέσως μετά τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού υπήρξε αντίκτυπος στα ελληνικά ομόλογα.

Σε αυτό το πλαίσιο, από τον Economist εκφράζεται η εκτίμηση ότι «ίσως είναι πολύ νωρίς» για την Ελλάδα να βγει από το Μνημόνιο.