Την απόλυτη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες παρείχε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας στο περιθώριο επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε πως η καταβολή των συντάξεων είναι διασφαλισμένη, παρέλειψε όμως να αναφερθεί στο κρίσημο ζήτημα των επικουρικών.

Αντίθετα επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ουσιαστικά ότι αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του, θα καταρρεύσει το σύστημα και θα κηρυχθεί στάση πληρωμών στις συντάξεις. 

«Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις δεν θα υπάρξει. Το ασφαλιστικό σύστημα πλέον πατά σε στέρεες βάσεις και οι συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Βρούτσης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας παραμύθια τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό, καθώς όπως είπε το κόστος τους ξεπερνά  τα 13 δισ. ευρώ. 

Εξεταστική για το Ασφαλιστικό 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος έδωσε δραματικές διαστάσεις στο πρόβλημα του ασφαλιστικού λέγοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε κραχ τα ταμεία. 

Ακόμη, προειδοποίησε τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπή για την κατάσταση του ασφαλιστικού. 

Π.Τ.