Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, όπου ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, θα παρουσιάσει την πρότασή του για το λιμάνι του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης εισηγείται την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου που θα ανήκει κατά 100% στον δήμο Πειραιά, αλλά και την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο, της διαχείρισης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο πλαίσιο των γεωγραφικών ορίων της πόλης, που θα περιλαμβάνει την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα.

Σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, το λιμάνι αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, σημαντικό διεθνές κέντρο για την κρουαζιέρα, αλλά και κομβικό σημείο της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να αξιοποιηθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματά του και να καταστεί μοχλός ανάπτυξης τόσο της εθνικής όσο και της πειραϊκής οικονομίας, διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Πειραιά.