Οι επιχειρήσεις που διεξήχθησαν κατά τη τελευταία φάση της διακλαδικής άσκησης στον Έβρο «Παρμενίων 2014» ήταν τόσο μπαρουτοκαπνισμένες που έδιναν την εντύπωση ότι δεν πρόκειται για εκπαίδευση αλλά για πραγματική μάχη. 

Όπως οι άλλοτε Σπαρτιάτες, όλο το ένστολο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εκπαιδεύεται πολύ σκληρά ,στα όρια αξιοποιώντας στο μέγιστο τα οπλικά συστήματα που διαθέτει.

Πέρα, όμως από τις εικόνες που εξελίχθησαν στον Έβρο, χτες το πρωί εξελίσσονταν ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο Αιγαίο, σε βραχονησίδες και σε νησιά, οι οποίες γίνονταν μακριά από φωτογραφικούς φακούς, κάμερες, πολιτικά πρόσωπα και τις ηγεσίες των Κλάδων. Βέβαια υπήρχε  εικόνα στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων αλλά όχι για να δοθεί αυτή στη δημοσιότητα

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκίας που βρέθηκε και αυτός στον Έβρο να παρακολουθεί τον «Παρμενίων» εντυπωσιάστηκε, όπως και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ,από την ταχύτητα, την ευθυβολία, τις τακτικές που ακολουθήθηκαν και τα πυκνά πυρά που εξαπολύονταν εναντίον των υποτιθέμενων εχθρικών δυνάμεων. 

Οι φωτογράφοι, αν και έδωσαν και αυτοί χτες τον καλύτερο τους εαυτό, για να καταγράψουν όλα όσα εξελίχθησαν και ήταν ορατά στο παρατηρητήριο «ΑΕΤΟΣ» δυστυχώς  η πραγματικότητα δεν μπορεί να αποτυπωθεί από κανένα φωτογραφικό φακό.

Αν και πολύ καλές οι φωτογραφίες τους ωστόσο υπολείπονται της πραγματικότητας.

Η δουλειά που έγινε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, σε στενή συνεργασία με τους άλλους αρχηγούς, ήταν σκληρή αλλά είχε αποτελέσματα. 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν μία επιβεβαίωση των όσων παραπάνω αναφέρουμε.

Στην παραπάνω φωτογραφία φαίνεται, αν προσέξει κανείς και τα κομμάτια του στόχου που χτυπήθηκε και  τα κομμάτια του είναι στον αέρα. 

Γ. Κοκ.