Για την υπόθεση των υποβρυχίων και τις μίζες μίλησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο "Βήμα της Κυριακής", ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

"Η υπόθεση των υποβρυχίων «είναι σκάνδαλο μίζας» παραδέχεται για πρώτη φορά ο πρώην υπουργός, ενώ τη δική του εμπλοκή την αποδίδει «σε γνωστά παράκεντρα της εξουσίας εντός ΠΑΣΟΚ».

«Με τοποθέτησαν αιφνιδιαστικά στο 'κάδρο' των υπουργών για τους οποίους θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τη Siemens, ενώ δεν έχω καν υπογράψει οποιαδήποτε σύμβαση με τη Siemens» υπογραμμίζει και προσθέτει: «Τους πληροφορώ ότι χτυπούν λάθος πόρτα».

Για τον Άκη Τσοχατζόπουλο αποτελεί "περίεργη σύμπτωση" η κοινή απόφαση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παραπέμψουν μόνο αυτόν για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά "Είναι φανερό ότι η υπόθεση 'μπάζει νερά', υπό την έννοια ότι υπάρχει ένα σκάνδαλο μίζας που εξελίχθηκε μέσα από διάφορες πτυχές εκτέλεσης του προγράμματος και για τις οποίες οι ένοχοι πρέπει να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν".

Τέλος, δε δίστασε να κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ εξέφρασε και την ενόχλησή του προς όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την δημόσια εικόνα του. «Είμαι ενοχλημένος και αδικημένος από την ανιστόρητη προσπάθεια ορισμένων να με εμφανίσουν δήθεν ως 'ξένο σώμα' για το ΠΑΣΟΚ. Είναι εμφανές ότι υπακούουν σε πολιτικές σκοπιμότητες».