Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε εξέλιξη, όλα τα ανοικτά ζητήματα για την Ελλάδα, όπως και αυτό του χρέους τέθηκαν στις συνομιλίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με ανώταρη κυβερνητική πηγή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης και του γεύματος που είχαν, πραγματοποιήθηκε μία «προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας».

Εξήγησε ότι ο κ. Γιουνκέρ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν κι έτσι έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».

Παράλληλα, επισημαίνεται από την ίδια πηγή ότι «έχει τοποθετηθεί πολλές φορές» και ότι «ότι αποστολή μας ηταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα. Και για το χρέος».

Ιntime News Photo Agency

(Πηγή: Intime News Photo Agency)

Πρόσθεσε, δε ότι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης».

Παράλληλα, σύμφωνα με ανώτερη κυβερνητική πηγή ο κ. Γιουνκέρ εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, γιατί το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου.

(Πηγή: Intime News Photo Agency)