Χιλιανός πρόεδρος Βουλής: Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Χιλιανός πρόεδρος Βουλής: Να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα τάχθηκε ο πρόεδρος του χιλιανού κοινοβουλίου Άλντο Κορνέχο.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα, ο κ. Κορνέχο ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χτες επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρόεδρος του χιλιανού κοινοβουλίου, αναφερόμενος στην αξία του Μουσείου της Ακρόπολης, τόνισε πως αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς και είπε: «λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».

Όσον αφορά στις επαφές του με τον ομόλογό του, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κορνέχο είπε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης «και να δω τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο