Για διαστρέβλωση της δήλωσης του Μάριο Ντράγκι έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star η κυρία Βούλτεψη επεσήμανε πως ο διοικητής της ΕΚΤ ήταν «πολύ προσεκτικός. Μίλησε για συμφωνημένο πρόγραμμα με την ΕΕ, όπου ούτως ή άλλως υπάρχει το Σύμφωνο Σταθερότητας».

«Πρόγραμμα έχουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσέθεσε:

«Ο κ. Ντράγκι θέλει να ξέρει ότι εφόσον θα δώσει ρευστότητα, οι χώρες από τις οποίες θα αγοράζει αυτά που οι οίκοι αξιολόγησης ονομάζουν ‘’σκουπίδια’’, θα έχουν πρόγραμμα συμφωνημένο με την ΕΕ. Θα είναι ένα δικό μας πρόγραμμα, μετά την έξοδό μας από το μνημόνιο. Το πρόγραμμα αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις με μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους πολίτες και απέναντι στα δημοσιονομικά της χώρας μας».

«Αυτό που εννοούσε ο κ. Ντράγκι είναι ότι δεν πρέπει να “ξεσαλώσουμε”» συνέχισε η κ. Βούλτεψη και τόνισε πως «αυτοί που τώρα τον διαστρεβλώνουν είναι οι υπέρμαχοι του δημοσίου χρέους και των ελλειμμάτων που μας έφεραν ως εδώ. Πρέπει να μας πει ο κ. Τσίπρας, πότε είναι καλός ο κ. Ντράγκι; Στη λίμνη του Como που τον συνάντησε και λέει ότι δεν τον πέταξε έξω με τις κλωτσιές ή στη Νάπολη;»

Για τον χρόνο έναρξης της διαδικασίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την ψήφο εμπιστοσύνης τόνισε πως «υπάρχει η Αρχή της Δεδηλωμένης, μια σημαντική κοινοβουλευτική Αρχή, την οποία η αντιπολίτευση αμφισβητεί συστηματικά».

«Δύο κινήσεις έγιναν», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος και εξήγησε:

«Η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα αρχίσει όπως προβλέπει το Σύνταγμα και τα συνταγματικά έθιμα, τον Φεβρουάριο για να έχουμε τον Μάρτιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κλείνουμε λοιπόν το θέμα της εκλογολογίας, που πυροδοτούσε άνοδο των σπρεντ και κρατούσε τους επενδυτές μακριά. Η δεύτερη κίνηση αφορά στην επαναβεβαίωση της Δεδηλωμένης. Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Δεν είναι δυνατόν αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή να είσαι ανεύθυνος και να ζητάς εκλογές».

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα σημείωσε πως πρέπει να «ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και στη συνέχεια να διευθετήσουμε το χρέος ώστε να έρθουν επενδύσεις και να έχουμε θέσεις εργασίας».

Εξαπέλυσε δε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «οι πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι χειρότεροι από την Κούβα. Η Βουλή της Κούβας συνεδρίασε μετά από 4 χρόνια, τον περασμένο Μάρτιο, για να ψηφίσει ένα νέο επενδυτικό νόμο με σοβαρές φοροελαφρύνσεις για όλους τους ξένους, εφοπλιστές, επενδυτές κ.ά. γιατί, όπως ο ίδιος ο Ραούλ Κάστρο είπε, “η χώρα χρειάζεται έσοδα...”».

Για την εκδήλωση της ΝΔ με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων, επεσήμανε πως είναι ανοιχτή και ότι δεν υπάρχουν ονομαστικές προσκλήσεις.