«Ο λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί ούτε και να περιμένει σωτήρες» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FM, τόνισε πως πρέπει τα «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να κινητοποιηθούν μέσα από τα σωματεία, μέσα από πολλές μορφές πάλης, ώστε να διεκδικήσουν ένα “στοπ” σε όσα έρχονται και είναι χειρότερα».

Πρόσθεσε ότι ο «λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τις αυταπάτες που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση περί βελτίωσης κάποιων πραγμάτων αλλά και να μην περιμένει “σωτήρες”, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συμμετέχει με το δικό του τρόπο σ' αυτό το παιχνίδι της προεδρολογίας. Και ο οποίος βέβαια το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτεται, έχουμε ένα “πολιτικό στριπτίζ” πάρα πολύ γρήγορο, για το που το πάει».

Ο κ. Παφίλης τόνισε ότι η δραματική κατάσταση που ζει ο ελληνικός λαός και οι λαοί της Ευρώπης δεν είναι εκτός της πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Γιούνκερ και η ΕΕ οι οποίοι «είναι σύμμαχοι του κεφαλαίου και του ευρωπαϊκού και του ελληνικού» και προσέθεσε: 

«Το ζητούμενο (και των ηγετικών στελεχών της ΕΕ) είναι η ανταγωνιστικότητα και η διαπάλη που διεξάγεται έχει ως στόχο «να δώσουν χρήματα από το αίμα, κυριολεκτικά, των λαών και της Ελλάδας και της Ευρώπης, προς αυτή την κατεύθυνση».

«Όσοι λοιπόν επιλέγουν το δρόμο της ΕΕ, δε μπορούν να κοροϊδεύουν το λαό ότι μπορεί να ακολουθήσουν μια διαφορετική πολιτική. Γιατί και να βγούμε όπως λένε από τα μνημόνια, υπάρχει το μνημόνιο το μεγάλο, το τεράστιο, το ευρωπαϊκό» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «ο κ. Ντράγκι είπε τα αυτονόητα, ότι «μπορεί να προχωρήσω σε αγορά ομολόγων αρκεί να ακολουθήσετε το δημοσιονομικό πρόγραμμα και να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».