Με τον προβληματισμό για την επόμενη ημέρα να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα το 3ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης, κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ΔΗΜΑΡ, ως εκφραστής της Ανανεωτικής Αριστεράς, να δώσει την εικόνα ότι επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ

Προσδιόρισε σαφώς το ρόλο της ως τη σοσιαλδημοκρατική απάντηση απέναντι στο τέλμα , όπως είπε, που εκφράζει η νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και στην αβεβαιότητα και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ παρατήρησε ωστόσο ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε τέλμα και κυριαρχείται από προσωπικές στρατηγικές.

Σκληρή κριτική στις επιλογές του Φώτη Κουβέλη άσκησε μετά τον Γιάννη Πανούση και ο Γιώργος Κυρίτσης που τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Πίστευα πρόεδρε ότι θα έπαιρνες την πρωτοβουλία για μια ομαλή διαδοχή. Δεν βλέπω όμως τίποτα. Έχεις ιστορική ευθύνη. Όχι για τη ΔΗΜΑΡ γιατί έχει τελειώσει, για την Ανανεωτική Αριστερά. Σ΄αυτό το Συνέδριο η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα της δώσει την χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον».

Στο μήκος κύματος της τοποθέτησης του Φώτη Κουβέλη κινήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καλώντας σε ενότητα τους βουλευτές του κόμματος ενώ τάχθηκε ανοικτά υπέρ του να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ κανένα υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κριτική άσκησε και ομάδα συνέδρων που συγκροτούν το Αριστερό Δίκτυο και οι οποίοι προσανατολίζονται να μην τον στηρίξουν εκ νέου για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ και να προβάλλουν άλλη αντίπαλη υποψηφιότητα ώστε να μείνει ανοικτή η προοπτική σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.