«Διαμορφώνουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που σκοπό έχει τη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα οικονομικό περιβάλλον επιχειρηματικά φιλικό, ανταγωνιστικό και λιγότερο γραφειοκρατικό», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας ως επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία και Ηλεκτρονική Κινητικότητα», που διοργάνωσε η πρεσβεία της Γερμανίας για την ημέρα της Γερμανικής Ενότητας επεσήμανε πως «υποφέραμε από τα αποτελέσματα ενός αποτυχημένου μοντέλου βασισμένου στον κρατισμό, την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλιών και την κρατικοδίαιτη ιδιωτική πρωτοβουλία». 

«Η Ελλάδα αγωνίζεται να απελευθερωθεί μια για πάντα από αυτά τα δεσμά, όπως επίσης και από τις ανέξοδες παραπλανητικές και μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις. Κατά τα 2 τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία έχουν κατορθώσει να κοιτάζουν πάνω από το δικό τους...Τείχος του Βερολίνου» σημείωσε.

Ο υπουργός ανέφερε πως ότι επεξεργάζεται και ήδη εφαρμόζεται από το υπουργείο μια σειρά από ρεαλιστικές, στοχευμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, με μετρήσιμο αποτέλεσμα, προκειμένου να δοθεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να υποστηριχθεί η καινοτομία, να διευκολυνθεί η πρόσβαση στο επιχειρείν και να δοθεί σε εκείνους τους επιχειρηματίες που δεν τα κατάφεραν μία δεύτερη ευκαιρία, να καταργηθούν γραφειοκρατικά εμπόδια, να έρθουν ξένες επενδύσεις και να προωθηθούν οι εξαγωγές.

Τέλος, σημείωσε ότι η Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας είναι πολύ σημαντική ημέρα όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά για την Ευρώπη και το ευρωπαϊκό ιδεώδες.