«Τα φαινόμενα τρομοκρατίας δεν πρέπει αν αναστείλουν την προσπάθεια για ανάκαμψη» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στις εξελίξεις μετά τη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι, «καταλαβαίνετε ότι σε μια χώρα που δεξιά και αριστερά σκάνε βόμβες, κανένας δεν πρόκειται να έρθει να επενδύσει, κανένας δεν πρόκειται να την επιλέξει για να τοποθετήσει χρήματα. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν αυτό που συνέβη και γενικά η διαχρονική προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας ν’ αντιμετωπίσει το φαινόμενο της τρομοκρατίας».

Μετά τα γεγονότα του 2008, συνέχισε, «δημιουργήθηκε μια νέα γενιά παιδιών που βρίσκονταν στις παρυφές ενός συγκεκριμένου ιδεολογικού ακροαριστερού χώρου και που μερικοί από αυτούς πέρασαν τη γραμμή και μπήκαν στον πιο στενό πυρήνα της τρομοκρατίας».

«Πραγματικά, αυτό συνιστά μια επικινδυνότητα για το σύστημα» προειδοποίησε ο υπουργός, ενώ ανέφερε ότι τον απασχολεί το θέμα της προσωπικής ασφάλειάς του.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση που είχε για τα «κόκκινα δάνεια» με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Γιάννη Βρούτση και τον Χαράλαμπο Αθανασίου τόνισε πως «συντονίσαμε τις δράσεις και των 4 Υπουργείων ώστε να μπορέσουμε στη συζήτηση της Δευτέρας να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις που κάνουμε γι’ αυτό το θέμα. Στην πραγματικότητα είναι μια συνολική πρόταση αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση και έχουν πρόβλημα είτε με το τραπεζικό σύστημα είτε με το Ελληνικό Δημόσιο είτε με τα Ασφαλιστικά Ταμεία».