Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με την τρόικα, αντικείμενο της οποία ήταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 θα κλειδώσει κοντά στο 3% και χωρίς νέα μέτρα - κοντά στον συμφωνημένο στόχο δηλαδή- με την τρόικα ωστόσο να μη συμφωνεί, ούτε να διαφωνεί με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στα υπόλοιπα ζητήματα.

Στις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο (σ.σ. κατατίθεται στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα) θα υπάρχουν «ανοδικά και καθοδικά ρίσκα», τα οποία θα επαληθευτούν ή μη, στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού παράλληλα, εκτός από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, θα περιλαμβάνεται μόνον το κονδύλι για τους ένστολους και δέσμευση για την εκκίνηση της αποκατάστασης των αποδοχών τους από το τρέχον έτος.

Το θετικό είναι, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ότι τα φορολογικά έσοδα του Σεπτεμβρίου είναι εντός στόχου.

Η ίδια πηγή, πάντως, πρόσθεσε, ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα «καλό ιστορικό» στις προβλέψεις της για τα δημοσιονομικά μεγέθη και πλέον αυτές δεν μπορούν να αμφισβητηθούν έντονα από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Μιχάλης Πεγκλής.