Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, χαμηλά το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση, χαμηλά το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα παίρνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν συγκεντρώνει ποσοστό ικανό για να εισέλθει στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες για μια νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Prorata.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 23,5%, η Νέα Δημοκρατία έπεται με ποσοστό 20,1% και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις 3,48%. Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων συμπιέζονται αρκετά.

«Διαφαίνεται ότι γύρω από δύο οργανισμούς, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκεντρωθούν οι προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος. Ο αστερισμός των μικρότερων κομμάτων φαίνεται να συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα η κομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής να μοιάζει αβέβαιη. Σχεδόν όλα τα μικρά κόμματα της σημερινής Βουλής, καθώς και το Ποτάμι, έχουν ως σημείο εκκίνησης χαμηλά ποσοστά, της τάξης του 3%. Η διαφαινόμενη εκλογική πόλωση είναι σίγουρο ότι θα κοστίσει σε ορισμένα εξ’αυτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιεί το προβάδισμα των 3-4 μονάδων από την ΝΔ που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, ενώ πό την άλλη μεριά, η ΝΔ εμφανίζεται και αυτή σχετικώς σταθεροποιημένη και σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τον κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχετική ανάλυσή του ο γενικός συντονιστής της έρευνας, που έγινε στις 2-3 Οκτωβρίου στο σύνολο της χώρας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, και επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο