Προβάδισμα παίρνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ιδιαίτερα χαμηλά, ενώ η ΔΗΜΑΡ δεν συγκεντρώνει ποσοστό ικανό για να εισέλθει στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες για μια νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Prorata.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 23,5%, η Νέα Δημοκρατία έπεται με ποσοστό 20,1% και το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις 3,48%. Τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων συμπιέζονται αρκετά.

«Διαφαίνεται ότι γύρω από δύο οργανισμούς, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα συγκεντρωθούν οι προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος. Ο αστερισμός των μικρότερων κομμάτων φαίνεται να συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα η κομματική σύνθεση της επόμενης Βουλής να μοιάζει αβέβαιη. Σχεδόν όλα τα μικρά κόμματα της σημερινής Βουλής, καθώς και το Ποτάμι, έχουν ως σημείο εκκίνησης χαμηλά ποσοστά, της τάξης του 3%. Η διαφαινόμενη εκλογική πόλωση είναι σίγουρο ότι θα κοστίσει σε ορισμένα εξ’αυτών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιεί το προβάδισμα των 3-4 μονάδων από την ΝΔ που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές, ενώ πό την άλλη μεριά, η ΝΔ εμφανίζεται και αυτή σχετικώς σταθεροποιημένη και σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τον κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σχετική ανάλυσή του ο γενικός συντονιστής της έρευνας, που έγινε στις 2-3 Οκτωβρίου στο σύνολο της χώρας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, και επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.